Meditace pro děti v Plzni ~ více info & rezervace záložka "AKCE"

Meditace pro děti

Meditační pohádky

V klidu a tichu, hravém naladění se s vašimi dětmi pravidelně setkávám…

Meditace pro děti je jejich vědomým zastavením, časem, kdy se mohou odpoutat od názorů a požadavků okolí a zůstat tím, čím jsou.

Rychlost a ambice světa kolem nám poskytují jen málo času na skutečný odpočinek, zastavení a prožívání toho, co je. Někdy se prostě musíme rozhodnout. Ustát ten tlak okolí i tlak našich minulých zkušeností a jít si po svém. Po tom, co nás dělá skutečně šťastnými.

Stejné to je i pro naše děti. Přemíra úkolů, požadavků, hodnocení, tlak na výkon a dokonalost bez možnosti užít si alespoň část dne nebo týdne „po svém“ může vést naše děti k úniku do svého světa, k přehlcení, stresu i pochybám o sobě.

Vědomé zastavení, klid a relax, klidné dýchání a vnímání svého srdce, uvolnění v jemných tónech hudby, čas, kdy nic není důležitější, než ony samy. To vše může být a je hojivé, harmonizující, láskyplné a ukazující jim jejich vlastní cestu životem.

V klidném rozpoložení pak k vašim dětem přicházím s meditačním příběhem…

Pro mladší děti je meditační příběh stále pohádkou ~ laskavou, podporující i dobrodružnou. Pohádkou, ve které ony samy jsou hlavními hrdiny a prožívají to, čím je provázím. Pro starší se meditační příběh už blíží vedené meditaci, ale hravost a pohádkové naladění v něm nadále zůstávají. I ony se stávají hlavním hrdinou meditačního příběhu a tím i hlavním hrdinou a zároveň nejdůležitější osobou ve svém životě.

Meditační čas je, jako byste ochutnali své oblíbené jídlo na místě, které milujete. Prošli se bosky po pláži v tu denní dobu, která je vám nejbližší. Smočili svá těla ve vaně plné voňavé pěny nebo se schoulili pod deku u praskajícího ohně v krbu. Je to čas pro to, co je hřejivé, hojivé, objímající a láskyplné a pro co ve svém životě jen stěží nacházíme čas.

Čas pro sebe. Čas vašich dětí pro ně samotné. Bez posuzování, tlaků a nutností. Čas pro to, kým jsou.

Aktuálně pro vaše děti nabízím:

1. Meditační setkání pro věkovou kategorii 7~12 let ⭢  více info

2. Meditace pro děti ve věku 9~14 let ⭢ více info

3. Meditační příběhy ke čtení i poslechu ⭢ více info

Brzy též: Meditační setkání pro dívky a prožitkový seminář pro rodiče "Meditace v životě dítěte".
informace o nových i stávajících akcích

Setkejme se, poznejme se…
S láskou budu o vaše děti pečovat a vy si zatím třeba v klidu vypijte kávu v centru Plzně.

Zuzana Řebíková

Meditační pohádky

Zuzana Řebíková
Hraju si se slovy. S jejich barvami a vůněmi. S emocemi, které vyvolávají. Skládám je tak, jak ke mně přicházejí. Mé psaní, tvorba, poselství pro vás >> Více informací o mně si přečtěte tady >>

Články, pohádky, inspirace

do vaší e-mailové schránky

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.